ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Κολποσκόπηση

Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση η οποία επιτρέπει την ενδελεχή εξέταση του τραχήλου, με χρήση του κολποσκόπιου, ενός ειδικού μικροσκοπίου.

Τι είναι η κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση είναι μια εξέταση η οποία επιτρέπει την ενδελεχή  εξέταση του τραχήλου, με χρήση του κολποσκόπιου, ενός ειδικού μικροσκοπίου.

Η κολποσκόπηση πραγματοποιείται με παρόμοιο τρόπο της λήψης ενός τεστ Παπανικολάου, χωρίς να προκαλεί καμία περεταίρω ενόχληση καθώς το κολποσκόπιο μένει έξω από τον κόλπο.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Πότε κάνουμε κολποσκόπηση;

Η κολποσκόπηση, αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο διαγνωστικό μέσο για τη διάγνωση οποιασδήποτε βλάβης του τραχήλου, κόλπου και αιδοίου. Την κάνουμε μετά από παθολογικό Τεστ ΠΑΠ ή αν ο γιατρός διαπιστώσει κάτι ύποπτο κατά την γυναικολογική εξέταση. Η σημασία της είναι πολύ μεγάλη, καθώς με τη βοήθειά της μπορούμε να ανιχνεύσουμε τον καρκίνο του τραχήλου σε πολύ αρχικό στάδιο.

Μετά την κολποσκόπηση

Ο γιατρός εξηγεί τι είδε στην κολποσκόπηση, αν πάρθηκε βιοψία και αν υπήρχαν βλάβες επικίνδυνες για τις οποίες πρέπει να ανησυχεί η γυναίκα. Τα αποτελέσματα της βιοψίας συνήθως χρειάζονται 1-3 εβδομάδες. Αν ληφθεί βιοψία υπάρχει πιθανότητα η γυναίκα τις επόμενες μέρες να δει λίγες σταγόνες αίμα.

Πρέπει να αποφευχθούν οι σεξουαλικές επαφές για 10-12 μέρες. Να μην χρησιμοποιηθεί ταμπόν, κολπικές αλοιφές ή κολπικά υπόθετα αν δεν συστηθούν από τον γιατρό.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας για επιστημονικές εκδηλώσεις και προσφορές. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.
©2018 Womens Care - All Rights Reserved