ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

Παθολογικό Τεστ Παπ

Ένα παθολογικό αποτέλεσμα του τεστ Παπανικολάου δεν ερμηνεύεται αυτομάτως σαν καρκίνος τραχήλου, αλλά λαμβάνεται υπόψη ως ένα προειδοποιητικό σημάδι που χρήζει συστηματικής (με συγκεκριμένο πρόγραμμα)  παρακολούθησης.

Η παρακολούθηση ενός παθολογικού τεστ Παπανικολάου μπορεί να γίνεται με επαναλήψεις του τεστ Παπανικολάου, με HPV-τεστ ή με κολποσκόπηση, μια λεπτομερή εξέταση του τραχήλου.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Το παθολογικό αποτέλεσμα του τεστ Παπανικολάου, σημαίνει απλώς ότι βρέθηκαν μερικά αλλοιωμένα κύτταρα στον τράχηλο της μήτρας. Συνήθως πρόκειται για αλλοιώσεις ελαφριάς μορφής που οφείλονται σε αθώα λάθη στην διαίρεση των κυττάρων συνηθισμένα στον ανθρώπινο οργανισμό και φυσικά καμία σχέση δεν έχουν με τον καρκίνο του τραχήλου.

Συχνά μάλιστα, πολλές γυναίκες με παθολογικό τεστ Παπανικολάου δεν χρειάζονται καν θεραπεία. Ωστόσο, υπάρχει και ένα ποσοστό γυναικών που ενδέχεται να ακολουθήσουν κάποιου είδους θεραπεία και γι’ αυτό το λόγο,  όλες οι γυναίκες με παθολογικό τεστ Παπανικολάου συνίσταται να παρακολουθούνται στενά με στόχο την πρόληψη ανάπτυξης καρκίνου του τραχήλου.

Αλλοιωμένα κύτταρα του τραχήλου, τα οποία δεν εξαφανίζονται αυτόματα ή παρουσιάζουν σοβαρής μορφής αλλοιώσεις, πρέπει να αφαιρούνται έτσι ώστε να ελαττωθεί ο κίνδυνος για ανάπτυξη καρκίνου. Τέτοιες θεραπείες είναι πολύ εύκολες και αποτελεσματικές.

Εάν λοιπόν η χρήση του τεστ Παπανικολάου γίνει περισσότερο ευρεία, θα υπάρξουν περισσότερες μελέτες σχετικά με τον ιό HPV, γεγονός που θα μας βοηθήσει στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των περιστατικών.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας για επιστημονικές εκδηλώσεις και προσφορές. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.
©2018 Womens Care - All Rights Reserved