Βραβείο Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Βραβείο Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης

Rate this article 0 Vote
Hits: 123

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν  την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών τα Βραβεία ΕΒΕΑ 2020 σε μια εντυπωσιακή τελετή απονομής, όπου το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών βράβευσε την επιχειρηματική αριστεία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.

Το Βραβείο Έρευνας – Καινοτομίας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης απονεμήθηκε στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute οf Life – ΙΑΣΩ για την πρωτοποριακή κλινική έρευνα της Μεταφοράς Μητρικής Ατράκτου που έγινε πραγματικότητα, για πρώτη φορά σε παγκόσμιο ιατρικό επίπεδο, σε συνεργασία με την Embryotools, αποκλειστικά στο εργαστήριο της Institute of Life στο ΙΑΣΩ.

Η μέθοδος αυτή προσφέρει τη δυνατότητα σε γυναίκες με επαναλαμβανόμενες αποτυχίες εξωσωματικής γονιμοποίησης, λόγω κυτταροπλασματικής δυσλειτουργίας των ωαρίων ή σπάνιες μιτοχονδριακές γενετικές παθήσεις, να αποκτήσουν υγιή παιδιά με δικό τους γενετικό υλικό.

Ιδρυτικό μέλος και συν-εμπνευστής του Institute of Life, ενός από τα μεγαλύτερα Κέντρα Εξωσωματικής της Ευρώπης είναι και ο ιδιοκτήτης του Women’s Care, Δρ. Στέλιος Γρηγοράκης, ο οποίος ειδικεύεται στις θεραπείες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, έχοντας σημειώσει στην πορεία των χρόνων εντυπωσιακά ποσοστά επιτυχίας.
SU

Super User