ΑΡΘΡΑ - BLOG

Αναψυκτικά: εχθρός για τη γονιμότητα

Η κατανάλωση αναψυκτικών, λίγο ή πολύ, είναι μία προσφιλής τακτική, τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να δροσιστούν.

Η ζάχαρη όμως που κρύβεται σε οποιαδήποτε μορφή, σε όλα τα αναψυκτικά, είναι ένας γνωστός εχθρός για τη γονιμότητα.

Συγκεκριμένα, σε μία έρευνα που διεξήχθη από τη σχολή Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου στη Βοστώνη μέσω της Pregnancy Study Online σε 3828 νεαρές γυναίκες ηλικίας μεταξύ 21 έως 45 ετών και σε 1045 από τους συντρόφους τους, απέδειξε πως η ημερήσια κατανάλωση ενός αναψυκτικού είχε αρνητική επίδραση στη γονιμότητα στις μεν γυναίκες κατά 25% και στους μεν άνδρες κατά 33%.

Συνεκτιμώντας το ατομικό ιατρικό ιστορικό των συμμετεχόντων και τις καθημερινές διατροφικές τους συνήθειες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα πως η ημερήσια κατανάλωση αναψυκτικού συσχετίζεται με μείωση κατά 20 % περίπου της μηνιαίας πιθανότητας σύλληψης τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Η μελέτη αυτή δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό epidemiology.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας το ερώτημα σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Please enter your name!
Please enter your email!
Write your message!

 

Πού θα μας βρείτε

Σώρου 3-5,
Μαρούσι 15125
Τηλ. 210 6777747

banner io6 greek

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας για επιστημονικές εκδηλώσεις και προσφορές. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.
©2018 Womens Care - All Rights Reserved