Συμβουλές, που ευνοούν τη γονιμότητα;

Οι βασικές αρχές του wellbeing είναι και στην πραγματικότητα τα πολύτιμα tips για τη διατήρηση της γονιμότητας, στο μέτρο του εφικτού.

Η καλή και ισορροπημένη διατροφή που περιλαμβάνει μικρές έως κανονικές ποσότητες από όλες τις θρεπτικές ομάδες, με κυρίαρχες τα φρούτα, τα λαχανικά, τις πρωτείνες, τους υδατάνθρακες ολικής άλεσης και τα καλά λιπαρά, έχει ως αποτέλεσμα έναν υγιή δείκτη μάζας σώματος BMI.

Ο στόχος είναι η διατήρηση του BMI εντός φυσιολογικών ορίων, δηλαδή από 18.5 έως 24.9 γιατί διαφορετικά είτε το πολύ αυξημένο είτε το πολύ μειωμένο βάρος συχνά δημιουργεί διαταραχές στην περίοδο της γυναίκας και συνεπώς επιβαρύνει τη γονιμότητά της.

Τα γεύματα καλό θα ήταν να έχουν σταθερές ώρες, χωρίς πρόχειρο και βιαστικό πρωινό καθώς επίσης χωρίς ένα μεγάλο σε ποσότητα βραδινό. Η ποσότητα είναι εχθρός ενώ η ποιότητα είναι σύμμαχος μας.

Η άσκηση, η αποφυγή της κατάχρησης αλκοόλ και καπνίσματος και η καλή ψυχολογία με την έννοια της μείωσης του στρες επιδρούν θετικά στην ρύθιση των ορμονών και στην καλή λειτουργία των ωοθηκών.

Επίσης, συμπληρώματα βιταμινών και ιδιαίτερα σκευάσματα φολικού οξέος για την αποφυγή ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα του εμβρύου, θα βοηθούσαν ιδιαίτερα στην περίοδο της προετοιμασίας για μία επακόλουθη σύλληψη.

Τέλος, όλα τα παραπάνω tips θα έχουν νόημα όσο η βιολογική ηλικία των ωοθηκών ευνοεί μία φυσική σύλληψη, αφού η ποιότητα των ωαρίων συνδέεται άμεσα με την ηλικία των ωοθηκών και όσο η γυναίκα μεγαλώνει τόσο μειώνεται η ποιότητα της ωορρηξίας της.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας το ερώτημα σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Please enter your name!
Please enter your email!
Write your message!

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας για επιστημονικές εκδηλώσεις και προσφορές. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.
©2018 Womens Care - All Rights Reserved