Διατροφή για ενίσχυση του σπέρματος

quote

Υπάρχουν κάποια διατροφικά tips που συμβάλλουν στην ενίσχυση του σπέρματος;

Μία από τις πιο γνωστές ρήσεις του Ιπποκράτη είναι η παρακάτω "φάρμακό σας ας γίνει η τροφή σας και η τροφή σας ας γίνει φάρμακο" με την έννοια πως τελικά είμαστε ότι τρώμε.

Γεγονός είναι, πως έχει βρεθεί μία συσχέτιση της ποιότητας του σπέρματος με διάφορες βιταμίνες ή ιχνοστοιχεία που υπάρχουν στις τροφές.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε τον ευεργετικό ρόλο που έχει το σελήνιο, ο ψευδάργυρος και οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Το σελήνιο έχει βρεθεί πως αυξάνει την κινητικότητα του σπέρματος και βρίσκεται στα δημητριακά ολικής άλεσης, στα ψάρια και στα βραζιλιάνικα φυστίκια.

Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β αυξάνουν την ποσότητα σπέρματος και βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ρεβίθια, στα αυγά, στα δημητριακά ολικής άλεσης και στα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Τέλος ο ψευδάργυρος, που περικλείεται στα στρείδια, στα θαλασσινά, στα αυγά, στα πουλερικά, στους κολοκυθόσπορους και στο κρέας, εκτιμάται πως συνδυάζει τα οφέλη των παραπάνω αφού ενισχύει τόσο την ποσότητα του σπέρματος όσο και βελτιώνει την κινητικότητά του.

Αυτά και πολλά άλλα ακόμα ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, συγκεντρώνονται αθροιστικά σε διάφορα πολυβιταμινούχα σκευάσματα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ποιότητας του σπέρματος.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να μην τα αναζητήσετε κατευθείαν από τα φαρμακεία αλλά προηγουμένως να συμβουλευτείτε έναν ειδικό γιατρό γονιμότητας που θα μελετήσει το ιστορικό σας και θα σας κατευθύνει σωστά και στοχευμένα.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας το ερώτημα σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Please enter your name!
Please enter your email!
Write your message!

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας για επιστημονικές εκδηλώσεις και προσφορές. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.
©2018 Womens Care - All Rights Reserved