ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Υπέρηχοι κύησης

Το υπερηχογράφημα, ο πιό σύνηθης τρόπος παρακολούθησης της κύησης.

Συγκεκριμένα, με το υπερηχογράφημα στην εγκυμοσύνη ο γιατρός μπορεί να διαπιστώσει:

  • Πόσων εβδομάδων είναι το έμβρυο
  • Αν η κύηση είναι απλή, διπλή ή πολλαπλή
  • Τη θέση του εμβρύου και του πλακούντα
  • Αν η καρδιά του εμβρύου χτυπάει  
  • Την ποσότητα του αμνιακού υγρού
  • Αν το έμβρυο έχει γενετικές ανωμαλίες
  • Το φύλο του εμβρύου, εφόσον βοηθάει η στάση και η θέση του.

Το υπερηχογράφημα βοηθάει επίσης τον γιατρό να εντοπίζει την ακριβή θέση του εμβρύου και του πλακούντα όταν κάνει κάποιες ειδικές εξετάσεις όπως η αμνιοπαρακέντηση ή η δειγματοληψία αίματος ομφάλιου λώρου.

Σ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης πρέπει να πραγματοποιηθεί τουλάχιστον ένα υπερηχογράφημα, συνήθως μεταξύ της 8ης και της 12ης εβδομάδας κύησης, για να εξακριβωθεί η ηλικία του εμβρύου.

Οι περισσότεροι γιατροί συστήνουν ακόμα ένα υπερηχογράφημα μεταξύ της 18ης και της 22ης εβδομάδας κύησης για να ελέγξουν τα όργανα και τα άκρα του μωρού.

Αν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης υπάρχει η παραμικρή υποψία γενετικών ανωμαλιώνή καθυστέρηση στην ανάπτυξη του έμβρύου, θα χρειαστεί πιθανότητα να επαναλαμβάνεται το υπερηχογράφημα πιο συχνά μέχρι και τον τοκετό.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας για επιστημονικές εκδηλώσεις και προσφορές. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.
©2018 Womens Care - All Rights Reserved