ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Διατροφή εγκύου

Είναι πλέον γνωστό τοις πάσι ότι οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του εμβρύου.

Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, η διατροφή της μητέρας και οι συνήθειες διαβίωσης ευθύνονται σε μεγάλο βαθμό για την προδιάθεση για ορισμένες παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης, παθήσεις των αγγείων κ.ά.

Την ίδια στιγμή, η σωστή διατροφή βοηθάει τη μητέρα να έχει μια υγιή εγκυμοσύνη και στη συνέχεια έναν ευκολότερο τοκετό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, μία έγκυος καλείται να προσέχει ιδιαίτερα τη διατροφή της και να προσαρμόσει ανάλογα το διαιτολόγιό της  
 
Μικρές συμβουλές

  • Πληροφορηθείτε για τις 5 ομάδες τροφίμων (φρούτα, λαχανικά, γαλακτοκομικά, κρέας, δημητριακά, λίπη) και ισορροπήστε τα γεύματα σας καταναλώνοντας κάθε μέρα ποσότητες από κάθε ομάδα.

  • Μην πίνετε νερό ή άλλα υγρά κατά το γεύμα και αμέσως μετά. Όμως κατά τη διάρκεια της ημέρας πίνετε άφθονα. Η αφυδάτωση μπορεί να συμβάλει σε διάφορα προβλήματα της εγκυμοσύνης.

  • Τρώτε φρέσκιες τροφές της εποχής ή δυνατόν από βιολογικές καλλιέργειες. Τα κατεψυγμένα χάνουν μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών τους συστατικών (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο).

  • Τρώτε τροφές με τη μικρότερη δυνατή επεξεργασία, πχ  δημητριακά και ψωμί ολικής αλέσεως, γιατί όσο μικρότερη είναι η επεξεργασία μιας τροφής, τόσο πιο πλούσια είναι σε βιταμίνες και μέταλλα.

  • Τρώτε μικρά και συχνά γεύματα ώστε να αποφεύγεται η δυσπεψία και οι καούρες.

  • Τρώτε αργά και ήρεμα χωρίς να βιάζεστε. Σταματήστε το φαγητό με το πρώτο αίσθημα κορεσμού.

  • Η δίαιτά σας πρέπει να συμπεριλαμβάνει όλες τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να ''ξεφεύγετε'' σε ποσότητες. Η υπερβολική αύξηση βάρους θα κάνει πολύ δύσκολη την περίοδο κύησης και θα σας ταλαιπωρήσει και κατά τον τοκετό.

  • Μην τρώτε ποτέ κανονικό γεύμα μετά τις 20:00.

Επικοινωνήστε μαζί μας
Στείλτε μας το ερώτημα σας. Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας.
Please enter your name!
Please enter your email!
Write your message!

Ιατρικό Κέντρο για όλες τις γυναίκες

Το γυναικολογικό ιατρείο Women's Care ( πρώην Group- Practice) δημιουργήθηκε το 1997, αρχικά από τον Στέλιο Γρηγοράκη και τη Sabine Wünschmann.

Εγγραφή στο Newsletter

Εισάγετε το email σας προκειμένου να λαμβάνετε όλες τις ενημερώσεις μας για επιστημονικές εκδηλώσεις και προσφορές. O ιστότοπος μας ειναι GDPR compliant.
©2018 Womens Care - All Rights Reserved