Βιο-Πανομοιότυπες ορμόνες

Η θεραπεία βιολογικής ορμονικής υποκατάστασης (BHRT) είναι μια ολοκληρωμένη, μη χειρουργική διαδικασία που βοηθά το σώμα να αυτορυθμιστεί φυσικά. Οι ορμόνες αντιπροσωπεύουν τον πίνακα ελέγχου του ανθρώπινου σώματος. Καθώς μεγαλώνουμε, τα επίπεδα των ορμονών μας μειώνονται ή κυμαίνονται. Ο καλύτερος τρόπος για να αποκαταστήσετε την ενέργεια, το οξυδερκές μυαλό και ένα δυνατό σώμα είναι να εξισορροπήσετε τις ορμόνες. Το BHRT μπορεί να βοηθήσει να επιστρέψει το σώμα στη βέλτιστη φυσιολογική του κατάσταση.

Γενικότερα οι ορμόνες κατευθύνουν τις περισσότερες βασικές λειτουργίες του σώματος. Λειτουργούν ως το σύστημα επικοινωνίας του σώματος, συντονίζοντας τη διαδικασία από την πέψη στην ανάπτυξη και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού έως τη λίμπιντο. Ακόμα κι αν οι ορμόνες είναι ελάχιστα συγχρονισμένες, μια ανισορροπία μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στη γενική υγεία. Συνήθως, όταν τα επίπεδα ορμονών ενός ατόμου κυμαίνονται, συνιστάται κάποια μορφή θεραπείας υποκατάστασης. Το BHRT είναι ένας τύπος ορμονοθεραπείας και παρουσιάζει έναν φυσικό τρόπο για την εξισορρόπηση των ορμονών.

Η βιολογική θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης  θεωρείται ο πιο φυσικός τρόπος για την αναπλήρωση των οιστρογόνων, της προγεστερόνης και της τεστοστερόνης, καθώς τα επίπεδα τους μειώνονται κατά την εμμηνόπαυση. Οι βιο- πανομοιότυπες ορμόνες έχουν την ίδια μοριακή δομή με τις ορμόνες που προορίζονται να αντικαταστήσουν, τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η τεστοστερόνη που παράγονται από το σώμα μας. Ενώ οι συνθετικές ορμόνες δεν είναι βιολογικά πανομοιότυπες και εξαιτίας αυτού, το σώμα αντιδρά σε αυτές διαφορετικά.

Όταν αντιμετωπίζουμε την εμμηνόπαυση, οι βιο- πανομοιότυπες ορμόνες αποτελούν ιδανική λύση καθώς είναι φυσικές και επιτρέπουν στο σώμα μας να μεταβολίζει σωστά. Σε αντίθεση με τις συνθετικές ορμόνες, μπορούμε να προσαρμόσουμε τις βιο- πανομοιότυπες ορμόνες ώστε να ταιριάζουν στις ατομικές ανάγκες του ασθενούς.

 Με αυτή τη φυσική λύση για την ανακούφιση των συμπτωμάτων, οι ασθενείς μπορούν να αποκομίσουν τα οφέλη της ορμονικής ισορροπίας χωρίς τους κινδύνους που συνεπάγεται η χρήση συνθετικών ορμονών.

Τα κοινά συμπτώματα της ορμονικής ανισορροπίας περιλαμβάνουν:

 • Εξάψεις
 • Νυχτερινές Εφιδρώσεις
 • Προβλήματα ύπνου
 • Αλλαγές διάθεσης
 • Ημικρανίες
 • Χρόνια κόπωση
 • Χαμηλή λίμπιντο
 • Ξηρότητα κόλπου
 • Αραίωση μαλλιών
 • Ακράτεια
 • Αύξηση βάρους
 • Οστεοπόρωση
 • Ινομυαλγία

Ο ρόλος των ορμονών στην ζωή μας

Έχουμε πολλά διαφορετικά είδη ορμονών στο σώμα μας , συμπεριλαμβανομένης της τεστοστερόνης, των οιστρογόνων και της προγεστερόνης, που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας των κυττάρων μας.

Τεστοστερόνη

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες έχουν τεστοστερόνη, η οποία είναι κρίσιμη για τη συνολική υγεία και ευεξία. Η τεστοστερόνη δεν σχετίζεται μόνο με τη λίμπιντο και τη σεξουαλικότητα, αλλά και  τη δύναμη και την αντοχή. Προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις, μειώνει το σάκχαρο στο αίμα  και βελτιώνει τη διάθεση.

Οιστρογόνα

Τα οιστρογόνα βοηθούν τις γυναίκες με συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Πριν από την εμμηνόπαυση - μια φάση που ονομάζεται περιεμμηνόπαυση - τα επίπεδα οιστρογόνων πέφτουν κατακόρυφα στο ένα δέκατο περίπου από αυτό που ήταν όταν οι γυναίκες είναι στα 20 τους. Αυτά τα χαμηλά επίπεδα ορμονών όχι μόνο προκαλούν την εμμηνόπαυση, αλλά μπορούν επίσης να συμβάλουν στην απώλεια της οστικής πυκνότητας, σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, μειωμένη λίμπιντο, εναλλαγές της διάθεσης, αύξηση βάρους και ημικρανικούς πονοκεφάλους.

Προγεστερόνη

Η προγεστερόνη είναι μια σημαντική ορμόνη τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες σε διαφορετικά πλαίσια.

Οι γυναίκες παράγουν προγεστερόνη στις ωοθήκες και εκτελεί διάφορες λειτουργίες (όπως βοηθώντας στη διατήρηση της εγκυμοσύνης). Για τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης κατά της γήρανσης, οι γυναίκες πρέπει να συνδυάζουν την πρόσληψη οιστρογόνων με προγεστερόνη προκειμένου να αντισταθμίσουν τις επιδράσεις των οιστρογόνων στις ωοθήκες.

Οι βιο-πανομοιότυπες ορμόνες είναι ασφαλείς επειδή, όπως και οι δικές σας ορμόνες, ταιριάζουν τέλεια στις «κλειδώσεις» των ορμονικών υποδοχέων των κυττάρων στο σώμα όπου κάνουν τη δουλειά τους. Αυτή η θεραπεία μπορεί να εξισορροπήσει τις ορμόνες και να προστατεύσει τον οργανισμό από προβλήματα υγείας και ασθένειες που σχετίζονται με ορμονικές ανεπάρκειες.  Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης και στην πρόληψη της οστεοπόρωσης

Πως λειτουργεί

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αφιερώνουμε χρόνο για να αξιολογήσουμε τις ορμόνες σας, τον τρόπο ζωής σας και την ευημερία σας. Διάφορα συμπτώματα και τρόπος ζωής απαιτούν διαφορετικά σχέδια θεραπείας, γι'αυτό και εστιάζουμε σε αυτούς τους παράγοντες κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Στόχος μας είναι να σας κρατάμε συγκεντρωμένους στα πράγματα που σας ενδιαφέρουν. Είναι απαραίτητο να έχετε ισορροπημένες ορμόνες για να εξασφαλίσετε ζωή χωρίς συμπτώματα και να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Η ορμονική σας ανισορροπία πρέπει να αντιμετωπιστεί ολιστικά. Αυτό επιτυγχάνεται ακούγοντας τις ανησυχίες σας, αξιολογώντας τα συγκεκριμένα σας συμπτώματα και αξιολογώντας τη συνολική σας ευημερία. Με βάση τα αποτελέσματα των εξετάσεων αίματος, τα συμπτώματα και τον τρόπο ζωής σας, θα αναπτύξουμε το σωστό σχέδιο θεραπείας για εσάς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η πρόοδος σας θα αξιολογείται τακτικά και θα είμαστε δίπλα σας σε κάθε βήμα.!

Womens Care
Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη

Womens Care

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2106777747 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP