Γυναικολογικό Υπερηχογράφημα

Πρόκειται για μία μη επεμβατική, ανώδυνη και απόλυτα ασφαλή απεικονιστική μέθοδο για τη γυναίκα. Μέσω της εξέτασης αυτής πραγματοποιείται  οπτική απεικόνιση της ανατομίας των έσω γεννητικών οργάνων και του αναπαραγωγικού συστήματος αυτής. 

Συχγρόνως εξετάζεται ο όγκος, το μέγεθος, η κλίση, η υφή και η σύσταση της μήτρας, προκειμένου να εντοπιστούν δυσλειτουργίες καθώς και ενδεχόμενη παθολογία της μήτρας και των ωοθηκών όπως για παράδειγμα οι κύστεις των ωοθηκών, τα ινομυώματα, τα συμπαγή μορφώματα και οι πολύποδες της μήτρας καθώς και τυχόν ανατομικές ανωμαλίες. 

Με το γυναικολογικό υπερηχογράφημα μπορούμε να διαγνώσουμε καλοήθεις όγκους της μήτρας όπως τα ινομυώματα και να παρακολουθήσουμε την εξέλιξή τους, όγκους των ωοθηκών και παθήσεις του ενδομητρίου (του εσωτερικού στρώματος της μήτρας).

Μπορούμε επίσης να παρακολουθήσουμε την ωρίμανση των ωοθυλακίων σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα γονιμότητας ή υποβάλλονται σε θεραπεία για πρόκληση ωορρηξίας.

Ο ειδικός μέσω του υπερήχου μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση των ωοθηκών της γυναίκας, να παρακολουθήσει την ωορρηξία της και να εκτιμήσει την αναπαραγωγική της δυνατότητα ενώ ταυτόχρονα μπορεί να διερευνήσει και τα διάφορα γυναικολογικά προβλήματα  ήτοι πρόβληματα περιόδου, αιμορραγίες, πόνο στην πύελο, πόνο στην περίοδο ή πόνο κατα την διάρκεια της επαφής.

Womens Care
Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη

Womens Care

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2106777747 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP