Κρυοσυντήρηση Ωαρίων

Διατήρηση της γονιμότητας για το μέλλον

Η κατάψυξη ωαρίων είναι μια μέθοδος αποθήκευσης των ωαρίων μιας γυναίκας για να της επιτραπεί να προσπαθήσει να συλλάβει αργότερα, όταν η φυσική σύλληψη θα ήταν απίθανη. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένας τρόπος διατήρησης της πιθανότητας γονιμότητας για γυναίκες που δεν είναι σε θέση να μείνουν έγκυες αμέσως ή των οποίων η γονιμότητα κινδυνεύει για ιατρικούς λόγους όπως η θεραπεία του καρκίνου.

Τα κατεψυγμένα ωάρια μπορούν να αποθηκευτούν για πολλά χρόνια χωρίς ιδιαίτερη  αλλοίωση. Όταν η γυναίκα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα ωάρια της, θερμαίνονται και στη συνέχεια γονιμοποιούνται με σπέρμα. Στόχος είναι το γονιμοποιημένο ωάριο να εξελιχθεί σε έμβρυο, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να μεταφερθεί στη μήτρα της γυναίκας δίνοντας πιθανότητα εγκυμοσύνης.

Για να πραγματοποιηθεί η κρυοσυντήρηση , η γυναίκα θα μπει στη διαδικασία  ορμονικής  διέγερσης  για 10 – 12 ημέρες, επιτρέποντας σε έναν αριθμό ωαρίων να ωριμάσουν. Αφού τα ωάρια ωριμάσουν συλλέγονται υπό ελαφριά αναισθησία ήτοι μέθη  μετά εισέρχονται στο εργαστήριο και κατόπιν υποβάλλονται σε μια διαδικασία κατάψυξης που καλείται υαλοποίηση.  Αυτό περιλαμβάνει την ταχεία κατάψυξη των ωαρίων χρησιμοποιώντας μια διαδικασία που εξάγει υγρό από τα αυγά για να αποτρέψει τον δυνητικά επιβλαβή σχηματισμό κρυστάλλων πάγου.

Συνίσταται στις γυναίκες να καταψύξουν τα ωάρια τους στην ηλικία   των 20 ή μέχρι την ηλικία των 35. Δεν υπάρχει, ωστόσο, όριο ηλικίας- όλα εξαρτώνται από το σώμα της γυναίκας και από το αν τα ωάρια μπορούν ακόμα να ανακτηθούν από τις ωοθήκες της.

Η διατήρηση της γονιμότητας είναι μια εξαιρετική επιλογή εάν γνωρίζετε ότι θέλετε να κάνετε παιδιά, αλλά δεν έχετε βρει ακόμα τον κατάλληλο σύντροφο!!!

Womens Care
Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη

Womens Care

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2106777747 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP