Δρ. Μαρία Οικονόμου

H Δρ. Μαρία Οικονόμου μετά την απόκτηση του πτυχίου της από την Ιατρική Σχολή Αθηνών, ειδικεύτηκε στη Μαιευτική – Γυναικολογία στην Αθήνα και στο Λονδίνο και έγινε μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων – Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας. Εξειδικεύτηκε στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση - Υπογονιμότητα, στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική και στην αντιμετώπιση της Ενδομητρίωσης στο Chelsea & Westminster Hospital και στο Homerton University Hospital του Λονδίνου και το 2023 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Η ιατρός κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Αντιμετώπιση Κυήσεων Υψηλού Κινδύνου από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κυρίως ενδιαφέρον της διδακτορικής της έρευνας είναι η αντιμετώπιση γυναικών με χαμηλή Αντι-Μυλλέριο ορμόνη (ΑΜΗ) και Πρόωρη Εμμηνόπαυση (Ωοθηκική Ανεπάρκεια).

Kατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής της στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, η Δρ. Οικονόμου υπήρξε υπεύθυνη του προγράμματος Διαχείρισης Υπογονιμότητας σε γυναίκες άνω των 40 ετών και του Προγράμματος Κρυοσυντήρησης Ωαρίων (Egg Freezing) για γυναίκες και έφηβες με Ενδομητρίωση ή Κακοήθειες του Chelsea & Westminster Hospital σε συνεργασία με το Royal Marsden Hospital, London καθώς και για γυναίκες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη γονιμότητά τους για κοινωνικούς λόγους.

To 2023 ολοκλήρωσε την εξειδίκευση της Υπογονιμότητας – Εξωσωματικής Γονιμοποίησης στο Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων της Μ. Βρετανίας (RCOG). Επίσης , κατέχει τίτλο εξειδίκευσης στην Γυναικολογική Υπερηχογραφία από την Βρετανική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (British Fertility Society) και στη διενέργεια Υδρο - Σονογραφίας (HyCoSY) και 3D υπερηχογραφήματος στα πλαίσια της διερεύνησης της υπογονιμότητας.

Η ιατρός διατέλεσε μέλος του διδακτικού προσωπικού του Imperial College London, όπου δίδασκε Γυναικολογική Ενδοκρινολογία και Υπογονιμότητα σε τελειόφοιτους φοιτητές Ιατρικής και είναι μέλος των European Society of Human Reproduction & Embryology (ESHRE) και American Society of Reproductive Medicine (ASRM).

Πιο συγκεκριμένα:

2013: Πτυχίο Ιατρικής – Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών

2014: Ειδικευόμενη Γενικής Χειρουργικής – «Θριάσιο» Νοσοκομείο

2016: Εκπαίδευση στο Ιατρείο Καθέξιν Αποβολών & Πρώιμης Ωοθηκικής Ανεπάρκειας – 2η Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο «Αρεταίειο»

2017: Ειδικευόμενη Μαιευτικής - Γυναικολογίας – 3η Πανεπιστημιακή Κλινική, Νοσοκομείο «Αττικόν»

2019: Ειδικευόμενη Μαιευτικής – Γυναικολογίας – Watford Teaching Hospital, NHS Trust, London

2021: Εξειδίκευση στην Ενδομητρίωση, Λαπαροσκοπική Χειρουργική και στην Επεμβατική Υστεροσκόπηση - Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων-Γυναικολόγων Μ. Βρετανίας (ATSM /RCOG)

2022: Κτήση Τίτλου Ειδικότητας στη Μαιευτική Γυναικολογία

2022: Εξειδίκευση στην Υπογονιμότητα και στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση – Homerton University Hospital, London

2022 – 2023: Εξειδίκευση στην Υπογονιμότητα και στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση – Chelsea and Westminster Hospital, London

2023: Κτήση Τίτλου Εξειδίκευσης στην Υπογονιμότητα και στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση από το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων – Γυναικολόγων Μ. Βρετανίας (ATSM / RCOG) και από την Βρετανική Εταιρεία Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής (British Fertility Society).

TOP