Τοκετός στο νερό

Τοκετός στο νερό είναι η φυσική διαδικασία γέννησης σε μια μπανιέρα με νερό σε θερμοκρασία σώματος μέχρι 36 βαθμούς κελσίου και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους του εκάστοτε μαιευτηρίου.

 Η γέννηση στο νερό έχει σαν αποτέλεσμα μια πιο χαλαρή, λιγότερο επώδυνη εμπειρία, πιο ήπια για το μωρό και λιγότερο αγχωτική για την μητέρα.

Σημαντικό σε αυτή την μέθοδο τοκετού είναι η μη χρήση φαρμάκων. Αντί να χορηγήσουμε φάρμακα στη μέλλουσα μαμά, την βάζουμε μέσα στο πιο φυσικό  «φάρμακο» του κόσμου, το νερό. Όταν το μωρό γεννηθεί μέσα στο νερό αναπνέει μέσω του ομφάλιου λώρου και δεν τίθεται ζήτημα πνιγμού. Μετά τη γέννηση, ο γιατρός θα φέρει σιγά σιγά το κεφάλι του μωρού στην επιφάνεια και αυτό  θα αρχίσει  να αναπνέει από τους πνεύμονες.

Για τον τοκετό στο νερό θα πρέπει να ληφθούν και όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Αρχικά θα πρέπει να συμφωνήσει ο γιατρός σας και στη συνέχεια να γίνει επιλογή του κατάλληλου χώρου ακολουθώντας  όλους τους απαραίτητους κανόνες υγιεινής.

Προϋποθέσεις για τοκετό στο νερό:

Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η θέληση της ίδιας της γυναίκας καθώς και η καλή σχέση της με το νερό. Επιπλέον πρέπει:

  • Να έχουμε φυσιολογική εξέλιξη της κύησης.
  • Να μην υπάρχουν ανώμαλες προβολές και πολύδυμες κυήσεις.
  • Να μην έχουμε περίπτωση πρόωρης ρήξης υμένων.
  • Να μην έχουμε υπέρταση ή προεκλαμψία ή ηλικία κυήσεως μικρότερη των 37 εβδομάδων

Womens Care
Επικοινωνήστε μαζί μας και κλείστε άμεσα ραντεβού

Επιλέξτε το ραντεβού σας με video κλήση ή με επίσκεψη

Womens Care

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο +30 2106777747 ή μπορείτε να συμπληρώσετε τη Φόρμα Επικοινωνίας ακόμα και για βιντεοκλήση και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο.

TOP