Όχι μόνο η σαλάτα αυτή είναι εποχιακή, γεμάτη χρώμα και τέλεια πρόταση για ένα γεύμα..είναι ιδανική για σας!
Ο συνδυασμός παντζαρίου και καρότου χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τις γυναίκες να μεταβολίσουν τα επιθετικά οιστρογόνα και να ενισχύσει την παραγωγή προγεστερόνης.
Βγάλτε λοιπόν την αγαπημένη σας πιατέλα και απολαύστε την.
Σημείωση: η σαλάτα αυτή περιλαμβάνει εποχιακά λαχανικά και κατά συνέπεια ο χρόνος μαγειρέματος ενδέχεται να διαφοροποιηθεί βάσει των δικών σας προτιμήσεων. Επίσης αν τα παντζάρια είναι μεγαλύτερα απο τα baby που χρησιμοποιούμε εμείς, τότε συνιστούμε να τα κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.
Συνταγή για 2 άτομα
Συστατικά:
- 1 δέμα baby παντζάρια με τα φύλλα τους
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 μέτρια καρότα, κομμένα σε κομμάτια
- 2 φλυντζάνια πράσινα λαχανικά
- 1 ψημένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε κύβους
- 2 κ. γλυκού σουσάμι
- 2 κ. γλυκού λινάρι
- 2 κ. σούπας φρέσκο μαιντανό, κομμένο
- 2 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
Συστατικά για vinaigrette από βότανα
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 1/2 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 1 κ. σούπας φρέσκο μαιντανό, κομμένο
- 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1 κ. σούπας βασιλικό, κομμένο
- 2 κ. γλυκού αλάτι
Πώς θα τη φτιάξετε..
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
- Κόψτε τα πράσινα φύλλα από τα παντζάρια και πλύντε τα πολύ καλά
- Πλύνετε και τα παντζάρια
- Βάλτε τα παντζάρια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και περιχύστε τους 2 κ. σούπας ελαιόλαδο. Σκεπάστε τα και ψήστε τα για 30-40 λεπτά ή έως γίνουν μαλακά.
- Αναμείξτε τα καρότα με το ελαιόλαδο που σας έχει απομείνει
- Ψήστε τα καρότα στο τηγάνι για 25-30 λεπτά, ή έως να γίνουν μαλακά.
- Καθώς ψήνονται τα λαχανικά σας, βάλτε σε ένα μικρό κατσαρολάκι νερό με λίγο αλάτι να βράσει
- Ρείξτε το φύλλωμα των παντζαριών για 1 λεπτό μέχρι να γίνουν έντονα πράσινα και στη συνέχεια βάλτε τα σε ένα μπωλ με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια
- Στεγνώστε τα φύλλα με χαρτί κουζίνας και κόψτε τα σε κομμάτια
- Όταν τα παντζάρια βγούν απο το φούρνο και σας έχουν κρυώσει αρκετά, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τη ρίζα τους.
- Για τη vinaigrette ανακατέψτε όλα τα ανωτέρω υλικά (της vinaigrette) μαζί σε ένα μικρό μπωλ.
- Ενώστε τώρα τα συστατικά σας.
- Βάλτε τα πράσινα φύλλα των παντζαριών στην πιατέλα, το κομμένο κοτόπουλο, τα ψημένα παντζάρια και καρότα, το σουσάμι, τον μαιντανό και το θυμάρι.
- Ανακατέψτε τα με την vinaigrette.
Απολαύστε την!!